Over mijzelf

Mijn naam is Carl Janssen. Ik ben geboren in 1965.

2

07 AutoMijn eerste Capri kocht ik in 1984. Het was een 1.6 uit 1974 (weet het niet zeker meer). Ik was meteen verliefd op de auto en ik reed er op mijn 19 jarige leeftijd trots mee in het rond. De pret duurde maar een half jaar. De distributieriem brak onder het rijden en de nokkenas was krom geslagen. De Capri belandde op de sloperij.

12 AutoMijn 2e Capri kocht ik nadat ik wat andere auto’s versleten had in 1987. Het was een 2.3 V6 MK2. Deze auto heb ik helemaal uit elkaar gehaald en omgebouwd naar MK3 en zilvergrijs laten spuiten. Ik heb hierbij ook nog een donor capri er bij gekocht. We wilden gaan trouwen en de Capri moest als trouwauto gaan rijden. Nadat de Capri klaar was trof ik hem ’s morgens aan met schade over de hele zijkant. er zat natuurlijk geen briefje onder de ruitenwisser van de dader.. De bumperhoeken lagen op straat. Dit gebeurde een maand of 5 voor de bruiloft. Het leuke van deze foto is dat er achter de Capri een Lada stationwagen staat. Deze had ik in die tijd van mijn baas. Doordat ik met die Lada kon rijden kon ik de Capri uit elkaar halen voor werkzaamheden.

scannen0026Door de schade heb ik de Capri wederom uit elkaar gehaald en heb ik hem rood laten spuiten, dat vond ik toen toch mooier dan zilvergrijs. De auto was net op tijd klaar voor onze bruiloft. Anno 2013 moet je er toch niet aan denken om met een Lada te rijden, maar ik was er toen blij mee , en bijtelling, daar hadden we toen nog niet van gehoord. Deze auto was mijn trots maar omdat er elke dag mee werd gereden, kostte deze V6 veel geld. Wij woonden in die tijd in een flatje en wilde een benedenhuis kopen. De Capri werd dus verkocht. Dat was het einde van een Capri tijdperk (voorlopig blijkt later).

2009

Afbeelding 037Het was najaar 2009. Financieel gaat het zodanig zodat er een hobbyauto aangeschaft kan worden. In eerste instantie dacht ik helemaal niet aan een Capri maar ik zat te kijken voor een cabriolet. Ineens zag ik een Capri voorbij komen op Marktplaats en ineens wist ik het zeker, het zou weer een Capri worden. Ik kocht een hele mooie oranje 2.0 S met een Dohc injectie motor. Dit bleek achteraf toch niet helemaal te zijn wat ik wilde. Het was een prima auto, liep goed en was opvallend en mooi om te zien maar een V6 klinkt toch wel anders. Na anderhalf jaar in het bezit te zijn van de oranje Capri kwam er een 2.8i Capri te koop. Uiteindelijk werd deze auto in Februari 2011 gekocht.

IMG_1727Het is een originele Capri F1 2.8i supersport. De auto is in 1993 ge├»mporteerd vanuit Duitsland, maar wat ik belangrijker vind is dat het motornummer gelijk is aan het chassisnummer. De auto is in de jaren 90 in Brooklands Green gespoten en is door de vorige eigenaar in 2008 opgebouwd. de motor is toen gereviseerd en o.a. voorzien van harde klepzetels zodat er gewoon Euro 95 ongelood getankt kan worden. Na een paar maanden heb ik besloten om de oranje 2.0 S te verkopen. Ik heb hem daarna nooit meer gezien op een meeting. De 2.8i is nu een aantal jaren in mijn bezit en er is inmiddels veel aan gedaan. Ik heb voornemens om deze capri nooit meer weg te doen.

Het is April 2016 en ik heb mijn tweede Capri aangeschaft. Ik heb altijd gezegd dat een tweede Capri wel een bijzondere moet zijn. Het is geworden een MK2 uit 1975. Het is een Franse Blackbird. In andere landen een John Player Special genoemd. Gelimiteerd, nummer 33 van 250 stuks. De enige Blackbird in Nederland.

IMG_1014-001Deze Capri gaat de komende tijd helemaal uit elkaar en na een nieuwe laklaag bouw ik hem zoveel mogelijk origineel op.

 IMG_1015-001

Share Button